پیش بینی رشد بورس در سایه بهبود مولفه های بنیادی

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس:

پیش بینی رشد بورس در سایه بهبود مولفه های بنیادی

جعفر ربیعی

بهترین شرایط برای سرمایه گذاری در بورس فراهم و ریسک های مهم از این بازار تخلیه شده است.

جعفر ربیعی، مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج ‌فارس ضمن بیان مطلب فوق به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: انتظار می رود شرایط اقتصادی حاکم بر معاملات بین المللی ایران اعم از فروش نفت و محدودیت های صادراتی از جمله محصولات پتروشیمی و فولادی دچار تحول شود و روند انتظاری به سمت کاهش ریسک است.

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس با انتقاد از رویه بی منطق ترامپ در برخورد با ایران گفت: در مدت این چهار سال تا به امروز دولت ایالات متحده از هیچ تحریمی علیه ایران دریغ نکرد و چنانچه تحریم های یکجانبه ایران لغو، پول های بلوکه شده ایران آزاد و مسائل مربوط به نقل و انتقال مالی نیز برطرف شود، شرایط برای افزایش میزان صادرات ایران به دلیل کاهش محدودیت ها بهبود می یابد.

تعدیل نرخ دلار، حاشیه سود شرکت ها را بالا می برد

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج ‌فارس در خصوص دغدغه افت شاخص بورس به دلیل کاهش احتمالی قیمت ارز گفت: قیمت ارز در ایران با دو روش تعیین می شود؛نخست عرضه و تقاضا و دوم جو روانی و انتظار سیاسی. در طرف دوم یعنی جو روانی و انتظار سیاسی، پیش بینی می شود، فضای هیجانی ناشی از فضای بین الملل فروکش کند و ضمن خروج پول های سرمایه گذاران از بازار ارز و سکه، شرایط برای بهبود نرخ گذاری ارز بر اساس عرضه و تقاضا فراهم شود.

وی شرایط جدید را برای فعالیت شرکت ها بهتر ارزیابی کرد و افزود: در این شرایط امکان دسترسی شرکت ها به ارز با قیمتی مقرون به صرفه تر وجود خواهد داشت تا با تکیه بر این ارز بتوانند مواد اولیه خود را تهیه کنند تا ضمن کاهش هزینه تولید خود،افزایش درآمد داشته و حاشیه سود بهتری را برای خود ایجاد کنند که این مساله بهترین محرّک بنیادی برای رشد سهام شرکت ها است.این مساله در کنار کاهش محدودیت های صادراتی و افزایش میزان صادرات بر میزان سودآوری شرکت ها می افزاید.

ربیعی یادآور شد: این در حالی است که به دلیل ریزش بازارهای موازی هم زمان با ریزش نرخ ارز نقدینگی در دست مردم بار دیگر راه خود را به سمت بازار سرمایه باز می کند. فراموش نکنیم قیمت شرکت ها در  بازار سرمایه در این مدت با افت قیمتی همراه بوده و در حال حاضر به عنوان ارزان ترین بازار پتانسیل سرمایه گذاری و رشد را دارد.

افزایش تقاضای مواد خام با پایان جنگ های تجاری

این مقام مسئول در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در خصوص تاثیر چرخش سیاست ایالات متحده بر فضای اقتصادی بین المللی گفت: افزایش احتمال پایان یافتن جنگ های تجاری آمریکا و چین، کشورهای اروپایی، کانادا و مکزیک به بهبود فضای اقتصای بین المللی و رونق تولید و صادرات در سطح جهان منجر می شود.با اتمام جنگ های تجاری بهبود تقاضای محصول در سطح بین المللی شکل می گیرد که افزایش تقاضای کشورهای تولیدکننده برای مواد خام اولیه هم چون نفت و فلزات را در پی دارد.این مساله می تواند افزایش قیمت ها و در نتیجه افزایش میزان صادرات و افزایش درآمدهای صادراتی شرکت های عرضه کننده مواد خام را به همراه داشته باشد.

کدام صنایع در ماه های آینده پتانسیل رشد دارند؟

ربیعی با اشاره به افت شاخص بورس و رسیدن سهام به محدوده جذاب قیمتی گفت:در شرایط کنونی با وجود بروز جذابیت قیمتی در اغلب صنایع باید به برخی فاکتورها نیز توجه ویژه کرد.انتخاب سهام شرکت هایی که دارایی های فیزیکی خوبی دارند که با دلار ارزان قیمت گذاری شده است و همچنین شرکت هایی که درآمد ارزی دارند می تواند در اولویت انتخاب سهامداران قرار گیرد.

وی با تشریح برخی فاکتورهای انتخاب سهام پرپتانسیل افزود:با اصلاح صورت گرفته اکثر شرکت ها و صنایع دارای p/e جذابی شده اند و حتی در برخی شرکت ها p/e تک رقمی شده است. اکنون بهترین شرایط برای سرمایه گذاری در بورس فراهم و ریسک های مهم از این بازار تخلیه شده است.

مدیرعامل هادینگ پتروشیمی خلیج فارس با تاکید بر ارزندگی اغلب صنایع بورسی در شرایط فعلی گفت: به عقیده من صنایع پتروشیمی، فلزی، پالایشی، خودرویی ها، بانکی ها به ترتیب پتانسل رشد دارند و سایر دیگر همچون کشت و صنعت ها،غذایی ها،ساختمانی ها و غیره نیز می توانند پشت سر این صنایع به حرکت درآیند.

ربیعی در پیش بینی روند پیش روی بازار در ماه های آینده افزود: بورس در دوره پیش رو به صورت معقول رشد خواهد کرد و سرمایه های خارج شده از این بازار نیز به تدریج بازخواهند گشت.بر این اساس رونق تدریجی بازار سرمایه بار دیگر صورت می گیرد.البته رشد این بار با تکیه بر مولفه های بنیادین و بهبود وضعیت سوددهی شرکت ها خواهد بود که به مراتب از رشد شاخص تنها بر اساس فاکتوری همچون افزایش نرخ ارز بهتر است.

label, ,

About the author