تحلیل بنیادی یا تکنیکال را انتخاب کنیم ؟
فرض کنید شما یک ماهی گیر آماتور هستید. برای امرار معاش به صید ماهی نیاز دارید. تمام ابزار را هم در اختیار دارید ولی نمی دانید باید چکار کنید. کدام دریاچه؟ ، کدام ساعت؟ ، کدام فصل؟ و …یک صیاد بنیادی کار به شما خواهد گفت که کدام دریاچه را انتخاب کنید، گوشت کدام ماهی ها خوشمزه تر است، قیمت کدام ماهی گران تر است، تجربه نشان داده است که کدام ماهی مشتری کمتری را دارد و …یک صیاد تکنیکال کار به شما خواهد گفت: برای صید آن ماهی در آن دریاچه چه فصلی بهتر است؟ در چه ساعتی از روز باید به صید بروید، چقدر باید صبر کنید و…شما با استفاده توأم از اطلاعات این دو نفر خواهید توانست به یک ماهی گیر موفق تبدیل شوید، بهترین ماهی را بگیرید و کمترین زمان را تلف کنید.
نمی توانید بدون داشتن اطلاعات از تراکم ماهی های یک دریاچه و فقط با دانستن اینکه چه فصلی برای صید خوب است به یک ماهی گیر خوب تبدیل شوید و همین طور برعکس. نمی توانید با وجود اینکه می دانید ماهی قزل آلا گوشت خوشمزه ای دارد کنار یک برکه بدون ماهی نشسته و انتظار صید ماهی داشته باشید.
تأیید صد در صد یک روش تحلیل و تخریب کامل روش های دیگر، ابتدا به تریدهای خود فرد آسیب رسانده و در آینده این طرز فکر به سایر اطرافیان وی نیز سرایت می کند. تریدر(معامله گر) پیروز کسی است که با در نظر گرفتن و بررسی و بنیاد هر سهم، با استفاده از تحلیل تکنیکال سطوح مناسب آنرا تشخیص داده و بی گدار به آب نزند. با این روش هیچوقت ضرر نخواهیم کرد.
تفکر نادرستی که هنوز بعد از سال ها بسیاری از فعالان بازار می زندد و به طبع تازه واردین بازار بورس که حرف های آنها را می شنوند در گیر آن می شوند این است که تحلیل تکنیکال در بازار بورس جواب نمی دهد ! یا تحلیل بنیادی مناسب نیست . و دلیل های متفاوتی هم می آورند که یکی از این تحلیل ها را رد کننئامیدواریم روزی فرا رسد که تحلیلهای تکنیکال و بنیادی و لزوم استفاده از هر دو در سرمایه گذاری موفق در بازار بورس بر همه فعالان بازار روشن شود هرچند مدتی است که این موضوع رخ داده است و تحلیلگران بسیاری رو به استفاده از هر دو این تحلیلها آورده اند ، خانه سرمایه هم سعی کرده است در دوره نخبگان بورس خود و بسته آموزشی جامع آموزش این دو علم را تحت پوشش قرار دهد تا شرکت کنندگان این دوره های حضوری و غیر حضوری جزء 10 % اول افراد موفق در بازار بورس قرار گیرند. امیدواریم این مطلب پاسخی مناسب به سوال تحلیل بنیادی با تحلیل تکنیکال باشد